"Предателите" поставят условия на "Продължаваме промяната"

И днес продължават преговорите за съставяне на правителство с премиер Асен Василев

"Предателите" поставят условия на "Продължаваме промяната" | StandartNews.com

Станалите независими депутати, напуснали групата на "Има такъв народ" и обявени за "предатели", започнаха преговори с "Продължаваме промяната" за съставяне на кабинет, предаде БНТ.

"Очакваме да чуем вашите предложения и тези на БСП и "Демократична България". Това, което ни интересува, за да получи правителството подкрепа, е ясно изразена законодателна програма и ясно изразена програма на правителството за действия в определен срок", заяви Иво Атанасов.

На 13 юни Атанасов, а също и Николай Радулов, Светлин Стоянов, инж. Георги Георгиев и Деян Петков напуснаха "Има такъв народ", начело със спортния министър в оставка Радостин Василев. Няколко дни по-късно групата напусна и Кирил Симеонов.

И днес продължават преговорите за съставяне на правителство с премиер Асен Василев. Вчера в разговорите участваха БСП и "Демократична България", като и двете партии обявиха, че са готови да участват в ново правителство, след като бъде приета конкретна програма с ясни срокове и нов начин на взимане на решения. Разговорите ще продължат и в следващите дни, но няма да бъдат публични.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай