Правосъдният министър: Бих писал и до Дядо Мраз за 3,5 млрд. лв.

Правосъдният министър: Бих писал и до Дядо Мраз за 3,5 млрд. лв. | StandartNews.com

"Ако аз трябваше да се чудя как да си съберем поне част от тези 3,5 млрд., които ще налеем в тая банка, и дано само с това да се ограничим, сигурно и до Дядо Мраз щях да искам да пиша писмо". Така министърът на правосъдието Христо Иванов коментира предложението на премиера Бойко Борисов депутатите да напишат писмо до Висшия съдебен съвет (ВСС) заради бавния процес по делото за Корпоративна търговска банка (КТБ). 

"Министър-председателят е напълно наясно, че ВСС нищо не може да каже на ВАС. Просто по-скоро го възприемам това нещо като един опит да се изостри публичното внимание и някак си на институциите усещането, че има неща, които изискват малко по-бързо действие, защото става дума за наистина огромен обществен интерес", каза правосъдният министър, цитиран от БГНЕС.

Той каза, че лично не би съветвал подобни призиви да се отправят в такава форма. Но все пак не мисли, че те са "толкова значими факти на намеса".

В сряда премиерът Бойко Борисов призова Народното събрание да напише писмо до ВСС, с което да се припомни колко време правителството се опитва да назначи служебен синдик на КТБ. Министър-председателят изчете пред народните представители предлаганите промени в закона за банковата несъстоятелност и добави, че е много притеснен.

"Ще предложим служебен синдик. Надявам се да ни подкрепите, не бива да оставим да разграбват КТБ", обърна се Борисов към депутатите. "Докато се бави назначаването на синдик, имуществото на банката се разграбва. Най-бързото решаване на този въпрос, гарантира, че ще си върнем парите", обяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай