Правителството ревизирало обещанията си

Правителството ревизирало обещанията си | StandartNews.com

Стара Загора. Правителството на Пламен Орешераски постепенно ревизира много от инфраструктурните проекти в Старозагорско, които бяха в предизборната платформа на БСП и за които имаше пълен консенсус между всички депутати от региона.

Твърдението е на четирима народни представители от ГЕРБ, които дадоха оценка на 100-те дни на кабинета на нарочен брифинг в понеделник.

В правителствената програма, която бе огласена, липсват изграждането на тунел под Шипка, на карго-летище край Стара Загора и на четирилентов път от областния град до отбивката за АМ „Тракия", даде пример депутатът Пламен Йорданов. Според него оправдали се опасенията на бившите управляващи, че новата тройна коалиция ще харчи взетия 1 млрд. лв. не само да се разплаща с бизнеса, каквито били мотивите. Най-грубите отклонения били налетите 86 млн. лв. в декапитализираното дружество НЕК, 28 млн. лв. във фалиралите Вазовски машиностроителни заводи в Сопот. Отпуснати били дори 3,6 млн. лв. за домакинството на България на световния шампионат по мотокрос.

Пред провал според депутатите от ГЕРБ било и шумно рекрламираното връщане на военни имоти в региона. За прехвърлянето на терена на бившите артилерийски казарми в областния град на Старозагорската общината военнно министерство поискало в замяна общински жилища в областния град за военните от Втора механизирана бригада. Общината обаче не разполагала със свободен жилищен фонд и трябвало да вади наематели, за да изпълни искането.

Спорни били и кадровите назначения в Старозагорска област, смятат още бившите управляващи и дадоха за пример новите шефове на ВиК и многопрофилната болница, които били неподходящи и със съмнителен морал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай