Правителството отпуска над 9 млн. за съдебната власт

Правителството отпуска над 9 млн. за съдебната власт | StandartNews.com

София. Правителството е отпуснало допълнително 9 225 000 лева за бюджета на съдебната власт за тази година. Отпускането на средствата създава условия за нормално функциониране на съдебната система, съобщават от правителствената пресслужба.

С допълнителния бюджет ще се обезпечи изплащането на възнаграждения и социални осигуровки за обявените конкурси за младши съдии и младши прокурори, за издръжка на органите на съдебната власт (вода, горива, енергия, материали, поддръжка на софтуер и хардуер, пощенски и телекомуникационни услуги, вещи лица и експертизи, преводачески услуги и др.), изплащането на дължимите обезщетения по Кодекса на труда, Закона за съдебната власт и Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, както и на възнагражденията на съдебните заседатели.

Отпускането на средствата ще позволи също монтирането на подиуми в съдебните зали и укрепването на основите на новата сграда на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура на столичния булевард „Цар Борис ІІІ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай