Пратеник на Македония пристига за преговори

Целта на визитата е изпълнението на Договора за добросъседство и приятелство

Пратеник на Македония пристига за преговори | StandartNews.com

Специалният пратеник на РС Македония за България Владо Бучковски в понеделник ще пристигне в София за преговори с българските политици. Информацията за посещението на македонския дипломат бе потвърдена пред БГНЕС от официален източник в София.

Визитата ще продължи няколко дни. Бучковски бе в София в началото на месец декември. Тогава той бе приет от външния министър Екатерина Захариева, премиера Бойко Борисов и министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Според македонските медии целта на визитата на Бучковски е възстановяване на доверието между двете страни и изпълнението на Договора за добросъседство и приятелство, който бе подписан на 1 август 2017г.

Владо Бучковски бе назначен за специален пратеник на македонското правителство за България в началото на месец декември 2020г.

Университетският професор и бивш председател на СДСМ винаги е подчертавал, че РС Македония няма друга алтернатива освен членството в Европейския съюз. ЕС е нашата стратегическа цел и затова трябва да се борим за началото на преговорите.

57-годишният Владо Бучковски бе министър на отбраната в широко-коалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001. От 1 ноември 2002 до декември 2004 година Бучковски отново влиза в правителството като министър на отбраната. Той бе министър-председател на РСМ от 15 декември 2004 г. до 26 август 2006 г. Той е юрист по образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай