ПП-ДБ се пропука. Христо Иванов подписа кабинета, останалите - не

Гърни нов скандал

ПП-ДБ се пропука. Христо Иванов подписа кабинета, останалите - не | StandartNews.com

Нов скандал гръмна в "Продължаваме промяната - Демократична България". Христо Иванов единствен от лидерите на партии в коалицията на ПП-ДБ е подписал споразумението и състава на министерски съвет, които кандидат-премиерът Мария Габриел представи днес пред Румен Радев. Новината съобщи Рая Назарян от преговорния екип на ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат! Габриел реши съдбата на кабинета. Ето министрите (НА ЖИВО)

Останалите лидери в ПП-ДБ са отказали да подпишат документите.

"Споразумението вчера в 18:00 часа беше одобрено от господин Христо Иванов. След половин час, след като беше подписано вече от госпожа Габриел, останалите лидери от коалицията отказаха да го подпишат", каза Рая Назарян на излизане от президентството. Тя самата го е подписала преди два дни.

ВИЖ ОЩЕ: Изненадата в кабинета. Кой е Валентин Мундров?

То е написано заедно от партньорите на основа на меморандума на ПП-ДБ и коалиционното споразумение на ГЕРБ.

На въпрос на каква подкрепа разчита в парламента Габриел отговори: "На всички онези парламентарни групи, които поставят националния интерес над партийния".

"България повече от всякога има нужда от стабилно правителство. За това смятам, че за да предложа състав на правителство съм подходила с отговорност. Давам ясна заявка, че отговорността е споделена", каза Мария Габриел, съобщавайки на президента Румен Радев, че е изпълнила мандата за съставяне на правителство. Минута по-късно тя представи и състава на кабинета. В него спорните министри на отбраната Тодор Тагарев и на енергетиката Румен Радев са заменени с председателя на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев и бившия зам.-министър на енергетиката Жечо Станков. Нежеланият  от ПП-ДБ министър на електронното управление Александър Йоловски е сменен с Валентин Мундров, бивш зам.-министър във ведомството при кабинета "Денков".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Анди
преди 1 месец

Ицето пак блеснал бе

Откажи