Постъпиха партийни жалби в РИК от Разград и Бургас

Постъпиха партийни жалби в РИК от Разград и Бургас | StandartNews.com

Разград/Бургас. Областният координатор на т Разград подаде жалба до РИК-Разград за нарушение в СИК 44 в ОУ „Н. Й. Вапцаров". Член на СИК от квотата на друга голяма политическа партия има качеството на общински съветник в Общински съвет Разград, съответно налице е несъвместимост по чл. 96, във връзка с чл. 66, ал. 1, т. 2 от ИК.

Областният координатор на на голяма политическа партия от Бургас подаде жалба до РИК по чл.66 ал.1 т.2 от Изборния кодекс. В сигнала се посочва, че е нарушен принципът на несъвместимост, при определяне състава на 13 СИК в гр. Ахтопол, Община Царево, като в нея е включен понастоящем общински съветник в ОБС – Царево.

Областният координатор на голяма политическа партия от изпрати жалба до РИК в град Бургас за явна агитация. „Обучаващият" видеоматериал сочи недвусмислено номера от изборната бюлетина на млада политическа партия.

Нарушен е и принципът на несъвместимост при определяне състава на 02 СИК в гр. Камено, община Камено, като в нея е включен настоящ общински съветник в ОБС – Камено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай