Вторник,

Пореден шок за БСП! Появи се нова партия

От: Редактор -
5574
Пореден шок за БСП! Появи се нова партия
A
A
A

На предстоящите предсрочни избори три партии влизат в нова формация под името "Левицата". Това са "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ), "Движение 21" и "Изправи се България". Това заяви лидерът на АВБ Румен Петков, цитиран от БТА.

По думите му разговорите по темата продължават и те още не са финализирани. За нас консолидацията на левицата е неизбежен процес. Той е задължителен, категоричен бе Петков. Форматиране на левицата е стремеж да покажем на левия избирател, че има избор. То не е противопоставяне, а е стремеж да направим политика, която да представим, добави лидерът на АБВ.

Според него в 48 -то Народно събрание има драматична непредставителност на българските граждани.

Коментар за политическата обстановка в страната направи и бившият президент Георги Първанов. На финала на този парламент видяхме един изблик на любов между Бойко Борисов, Корнелия Нинова и ръководството на ДПС, поясни той. По думите му е прозвучала заявка тези партии да управляват заедно след изборите. Първанов посочи, че нови избори ще доведат не до разплитане на възела на българската политика, а до неговото по-тежко завръзване.

По отношение на референдума за президентска република той заяви, че това е нещо неосъществимо, тъй като във Великото народно събрание не може да се събере такова мнозинство, че да се изработи нова конституция.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Бсп Партия Шок