Пореден шок за БСП! Появи се нова партия

Кои са новите мераклии за лявото

Пореден шок за БСП! Появи се нова партия | StandartNews.com

На предстоящите предсрочни избори три партии влизат в нова формация под името "Левицата". Това са "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ), "Движение 21" и "Изправи се България". Това заяви лидерът на АВБ Румен Петков, цитиран от БТА.

По думите му разговорите по темата продължават и те още не са финализирани. За нас консолидацията на левицата е неизбежен процес. Той е задължителен, категоричен бе Петков. Форматиране на левицата е стремеж да покажем на левия избирател, че има избор. То не е противопоставяне, а е стремеж да направим политика, която да представим, добави лидерът на АБВ.

Според него в 48 -то Народно събрание има драматична непредставителност на българските граждани.

Коментар за политическата обстановка в страната направи и бившият президент Георги Първанов. На финала на този парламент видяхме един изблик на любов между Бойко Борисов, Корнелия Нинова и ръководството на ДПС, поясни той. По думите му е прозвучала заявка тези партии да управляват заедно след изборите. Първанов посочи, че нови избори ще доведат не до разплитане на възела на българската политика, а до неговото по-тежко завръзване.

По отношение на референдума за президентска република той заяви, че това е нещо неосъществимо, тъй като във Великото народно събрание не може да се събере такова мнозинство, че да се изработи нова конституция.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай