Политолог с разбиращ коментар за Радев и протеста

Радев легитимира коалицията против ГЕРБ, той трябва да привлече и вота, който БСП не може да улови, каза Цветанка Андреева

Политолог с разбиращ коментар за Радев и протеста | StandartNews.com

"Всеки има право на протест, но този протест има лош PR, защото в момента не виждаме нито велико, нито народно, нито въстание. Тази група не могат да представляват никакъв социален бунт", заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" политологът Цветанка Андреева.

 "Отпадна очакването, че това ще се трансформира в социален бунт, не се превърна и в гражданско движение. Не стана и модерен радикален протест. Този протест се форматира само като политически, в което няма нищо лошо, просто нещата трябва да се наричат с истинските им имена", добави още тя.

"Протестът започна и да се фрагментира. В това разделение има и стратегия, обедини опозицията, парламентарната и извънпарламентарната", констатира политологът.

"Радев легитимира коалицията против ГЕРБ, той трябва да привлече и вота, който БСП не може да улови.

От самия избор на Румен Радев целта е да обере целият вот, който БСП като ретроградна партия, не може да вземе. БСП няма как да демонтира конструктите, които сама създаде в процеса на прехода", добави още тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай