Политолог каза кой трябва да оглави нова лява партия

БСП ще загуби от това управление, защото е фирма, гарантираща благосъстоянието на Нинова

Политолог каза кой трябва да оглави нова лява партия | StandartNews.com

"Опозицията в БСП може би се е отказала от председателското място на партията и върви към нов проект. Мая Манолова имаше шанса да реализира проектите си, но се видя, че това не е успешната формула. Ваня Григорова е прекрасно лице за нов ляв проект". Това заяви в предаването "Офанзива" по НоваНюз политологът доц. Стойчо Стойчев. Като икономист от КТ "Подкрепа" Григорова е доста активна в последно време с коментари по икономически и социални въпроси.

По думите на Стойчев в България няма лява партия. "Проект от името на Радев вече е спечелил най-много гласове, а възможно е на местните избори нова партия да се яви. Дори да има предсрочни избори, не вярвам да са преди местните избори", посочи той.

Според политолога БСП ще загуби от това управление, защото ще показва, че не е институцията, която беше, а е фирма, гарантираща благосъстоянието на Нинова. "Тя може да раздава постове в министерството и в държавни предприятия", коментира политологът.

Стойчев смята, че кризата с цените може да мобилизира много хора и да доведе до криза в управлението.

Президентът отстоява популярната позиция за македонците, опитва се да държи висок политически рейтинг, за да го реализира когато трябва, коментира още доц. Стойчо Стойчев. "Посещението на Петков в Северна Македония наистина бе прибързано, изглежда, че правителството ни бърза да решава македонските проблеми. Приоритизирането на този въпрос изглежда озадачаващо на фона на националните проблеми", обясни той.

Политологът допълни, че съдебната реформа вече няма нищо общо с правосъдието, а е политически проблем. "Този фактор може да разцепи коалицията, до голяма степен "Демократична България" ще зависи от предложението си за реформа", подчерта доц. Стойчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай