Покриваме първо главниците на данъци и осигуровки

Покриваме първо главниците на данъци и осигуровки | StandartNews.com

София. Усъвършенстване на единната сметка за плащане на данъци и задължителни осигурителни вноски, за да се погасяват първо главниците за данъците и осигуровките с изтекъл срок за плащане, а след това лихвите по тях, предвиждат промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, приети на първо четене от депутатите. Вносител на законопроекта е Министерски съвет.

Гласуваха 136 народни представители, всички бяха „за". Петър Кънев от Коалиция за България благодари на колегите си от ГЕРБ за подкрепата за промените. Според него това показва, че могат да работят заедно, когато става въпрос за благото на бизнеса.

„Имам забележки към промените, които трябва да обсъдим внимателно между първо и второ четене", каза Менда Стоянова от ГЕРБ.

В заключителните разпоредби на законопроекта се предлагат също промени в Закона за данък върху добавената стойност, свързани с въвеждане на механизма за обратно начисляване на ДДС при доставките на зърнени и технически култури, които най-често се използват в схеми за измами с ДДС. Основна цел на предлаганата мярка е в краткосрочен план да се намали в значителна степен нивото на данъчните измами и да се увеличи събираемостта на приходите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай