Подкрепа за кабинет? Манолова с условия

Радев похвали депутатите на "Изправи се,БГ! Ние идваме"

Подкрепа за кабинет? Манолова с условия | StandartNews.com

Удовлетворени сме, че една от партиите на промяната поемат отговорност да съставят кабинет. Такава бе и волята на народа. Затова ние от "Избрави се бг! Ние идваме" ще подкрепим кабинет, чиито дневен ред е дневен ред на българските граждани. На преден план сме извели теми, които не са теми на нашата група, а важни за хората теми - преизчисляване на пенсиите, тъй като 42% от нашите родители живеят в мизерия.

Това заяви на консултациите при президента Румен Радев Мая Манолова.

Ще настояваме за децата и семействата, допълни тя.

Дълбоката съдебна реформа е наш приоритет и вече сме внесли своите законопроекти, включително и спиране на безконтролна власт на главния прокурор, посочи тя.

Смятам,  че около тези политики може да се изгради мнозинство в парламента, коментира тя. 

Но искам ясно да заявя, че ние сме готови и ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС, категорична е тя.

„Вашата парламентарна група, макар и най-малобройна, е изключително важен и ценен партньор в този диалог. Разчитам, че ще се отнесете с отговорност към предстоящите срещи в НС". Това заяви президентът Румен Радев след консултацията си с депутати от парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай