Плевнелиев: Пожелавам много работа в парламента, а не криза

Плевнелиев: Пожелавам много работа в парламента, а не криза | StandartNews.com

София. 42-ото народно събрание вече започна своята дейност. Надявам се всички да покажат ясни ангажименти към проблемите на България. "Пожелавам много работа в парламента, а не криза". Това заяви президентът Росен Плевнелиев при даването на мандата за съставяне на правителство на БСП.

Плевнелиев настоя спешността да не попречи на реализирането на дългосрочни проекти. Той припомни, че ГЕРБ върна мандарта и затова незабавно е възложил проучвателен мандат на втората по численост на изборни гласове политическа сила – Коалиция за България, която излъчи за министър- председател Пламен Орешарски.

Необходими са спешни мерки и искам да дам пример за това с връчването на 2 мандата в един ден, категоричен бе президентът.

Той повтори, че няма да участва в договарянето на ново правителство, защото "президентът трябва да бъде коректив".

За финал Росен Плевнелиев подкрепи работата на новото правителство: "Днес чух от Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Лютви Местан много ясна заявка за носена отговорност, която ще бъде облечена в конкретика – краткосрочни мерки, средносрочни, дългосрочни." Очевидно се е работило много детайлно, планът е напреднал много. Аз виждам сериозна подготовка и заявка за носене на отговорност, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай