Плевнелиев хвърли бомба! Какъв тежък сценарий върви в България

Събудете се, уважаеми български членове на парламента, призова бившият президент

Плевнелиев хвърли бомба! Какъв тежък сценарий върви в България | StandartNews.com

Източник: БНТ

Милиарди от джоба си плащаме заради политическата нестабилност в България. Потъваме и в провинциален популизъм, предупреди в интервю за БНТ бившият президент Росен Плевнелиев.

Според него проблемът се повтаря постоянно през последните три години, защото властта не знае или не иска да даде правилните решения.

Според Плевнелиев не се вижда никаква идея по държавнически, европейски, работещ начин България да бъде издърпана от политиците до нивото, на което са вече Румъния, Хърватия. Той даде пример и с Чехия, която вече може да се сравнява с Австрия.

По негови думи в много отношения можем да се учим от по-развити демокрации, като Италия, Португалия, Гърция, Германия. "Считам, че промените в Конституцията са правилни. Живяхме две години в една полупрезидентска република, което не беше правилно", посочи Плевнелиев.

Сега новите промени в Конституцията сработват и не бива в парламента да се замерят с компромати, с негативни кампании. "Събудете се, уважаеми български членове на парламента! Кажете на гражданите какво искате да постигнете в Европа. Идват европейски избори. Ако го нямаше ЕС, България щеше да е по-зле от Молдова", посочи бившият президент.

"Правителството трябва да продължи да върши смислени законопроекти и да работи така, че най-малкото Планът за възстановяване, програмите за модернизация, стратегическите промени за България да продължават да се случват", каза Плевнелиев. Той смята, че именно заради това на първо място е била цялата промяна в Конституцията.

Плевнелиев заяви, че вярва в съществуването и на една друга  България - на умерени, мислещи по европейски и честно работещи хора, на компании, които успяват и България, която все пак се е развила много през последните 10 години.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Той
преди 2 седмици

Има ли някой още да вярва на Роско???????

Откажи
Brandonbroow
преди 2 седмици

chinese herbal remedies [url= https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ ] https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ [/url] home remedy acne

Откажи