Платихме $ 1,2 милиарда за F-16

Преводът е нареден на 8 август от Министерството на отбраната

Платихме $ 1,2 милиарда за F-16 | StandartNews.com

латихме $ 1,2 милиарда за новите изтребители F-16. Министерството на отбраната е превело цялата сума по международните договори за доставката от Правителството на САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение, съобщиха от ведомството на Красимир Каракачанов.

Преводът е нареден на 8 август от Министерството на отбраната до Агенцията за подпомагане в областта на сигурността (Defence Security Cooperation Agency - DSCA) по сметка на Република България. С тази стъпка българската страна е изпълнила ангажимента си по договорите, сключени по проекта за придобиване на нов тип боен самолет за българските Военновъздушни сили. С потвърждението от Агенцията за получените по сметката на Република България 1,2 милиарда долара за американската страна договорите също са в сила и започва тяхното практическо изпълнение.

На 26 юли 2019 г. парламентът ратифицира договорите за новите изтребители и поддръжката им. Те бяха подписани от министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 11 юли. Решението за това бе взето от кабинета на 10 юли 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай