Питат Кирил Петков защо на 19 август все още е канадец

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова и журналистът Явор Дачков публикуваха сходни постове във Фейсбук

Питат Кирил Петков защо на 19 август все още е канадец | StandartNews.com

След като Кирил Петков коментира лично въпроса относно канадското си гражданство и че е получил необходимите документи, последваха отново реакции. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова и  журналистът Явор Дачков публикуваха сходни постове във Фейсбук.

"При проверка на статуса на заявлението на Кирил Петков / с данните, които той публично е разпространил/ в системата на канадските власти е видно следното - документите на Петков са получени на 19.08.", написа Атанасова. Явор Дачков е по-директен:

"Ето какво показва проверката за гражданството на Петков. Влиза се в сайта https://services3.cic.gc.ca/ecas/viewcasehistory.do … и се слагат данните, които сам е публикувал публично. RECEIPT NUMBER R456661139. Фамилия Petkov, дата на раждане 17.04.1980 г. Всеки може да го направи. Ето какво се получава като резултат."

Малко по-късно Дачков публикува ново съобщение - че вече няма как да се направи проверка.

"В името на прозрачността в управлението, декларирана от президента Радев и от самия Петков, го призовавам да даде пълна информация по случая и да обясни защо на 19 август все още е канадски гражданин, заемайки поста на министър в нарушение на Конституцията", пише журналистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай