Петър Чобанов разкри с кого ще преговаря ДПС след изборите

Трябва обаче хомогенно мнозинство, а не поставяне на разделителни линии

Петър Чобанов разкри с кого ще преговаря ДПС след изборите | StandartNews.com

Вратата на ДПС е отворена за диалог. Отдавна сме дали отговор на въпроса с кого бихме се коалирали. За страната ни е необходим експертен кабинет, за чието съставяне се предполага наличие на диалог. Това каза в интервю за бТВ Петър Чобанов от ДПС.

Според него партията му е готова да седне на преговори с всички партии за съставяне на кабинет и за обединение на политиките.

Трябва обаче хомогенно мнозинство, а не поставяне на разделителни линии. За "Продължаваме промяната" не трябва да забравяме противоконституционните им действия, те трябва да си признаят грешките. За ГЕРБ ясно сме казали, че трябва да не допускаме лошия им модел, но да не отричаме доброто.

Като шеф на бюджетната комисия в Народното събрание работех в добра координация с представители на сектор финанси - министърът се справи и постигна добри резултати.

Изтекли мандати и липса на отговорност в различните институции не решават проблемите с цените у нас. Еврозоната е страничен проблем засега. Трябва да обясним, че инфлацията в цяла Европа е висока и затова не можем веднага да решим този критерий за приемането ни в тази общност.

Правим възможното да помогнем на Турция - д-р Ахмед Доган изпрати 1 млн. турски лири, структурите ни се самоорганизираха и събират пари, вещи, електроуреди - кой с каквото може да помогне. Турската държава е направила необходимата организация, но трябва и ние да помогнем, допълни Чобанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай