Петкова: НЕК генерира ежедневно дефицит

Петкова: НЕК генерира ежедневно дефицит | StandartNews.com

„Отлагането на повишението на цените на тока за бизнеса ще се отрази изключително негативно върху Националната електрическа компания. НЕК генерира ежедневно дефицит. Колкото по-бързо се намери решение на това как да се излезе от тази ситуация и НЕК да спре да генерира дефицит, толкова по-добре". Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред Нова ТВ.

Тя отрече тезата правителството да се е уплашило от протестите на бизнеса.

„С бизнеса водим много активен диалог", заяви Петкова.

Енергийният министър заяви, че се работи активно за спирането на течовете в системата. Тя припомни, че още докато е била директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, са направени поредица от финансови инспекции в сектор „Енергетика".

„Тези проверки, на „Белене", „Цанков камък", ясно посочват как точно са се случили нещата, посочват хората, времето, по което са с случили тези нарушения. Предали сме ги на органите на прокуратурата", заяви още енергийният министър.

„Секторът е в колапс, а е изключително важен за българската икономика. Аз и моят екип сме концентрирали усилията си секторът да бъде стабилен, да се управлява прозрачно, по начин, който да спре течовете в системата", заяви Теменужка Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай