Петкова разкри как стават номинациите в ГЕРБ

Всеки член има право да номинира до трима представители, каза енергийният министър

Петкова разкри как стават номинациите в ГЕРБ | StandartNews.com

Енергийният министър Теменужка Петкова разкри как ГЕРБ номинира кандидатите си за депутати. „Всеки член има право да номинира до трима представители. След като премине този процес, ще стане ясно. При нас има процедурни етапи, те са свързани именно с тези номинации. Съвсем скоро ще стане ясно.”, каза Петкова пред бТВ. Процесът по номинации в ГЕРБ приключва днес. Цялата процедура ще е обект на разглеждане от областните структури и ръководните органи на партията.

Не спирам да се учудвам на това, което г-н Цветанов твърди по отношение на енергийните проекти. Особено за газопреносната структура на България, а за да се стигне до реализацията на този проект, беше актуализирана енергийната стратегия на страната. Тя бе приета в парламента с огромно мнозинство. Изключително неприятни коментари, абсолютно нямащи нищо общо с истината. Работили сме само в интерес на България. Нека да си говорят, важното е, че успяхме да реализираме тези проекти“, коментира Петкова.

 „Явяваме се или сами, или с нашите партньори от СДС. Изключително ясни и прогнозируеми сме. Различни политически сили се опитват да нагнетяват нагласи и настроения у хората, че едва ли не изборите ще бъдат манипулирани. Това е поредната лъжа. Не знам кога са искрени от БСП - когато призовават за висока избирателна активност, или когато казват, че изборите са манипулирани и по този начин демотивират хората да гласуват“, каза още енергийният министър.

Тя коментира и 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“, като каза, че реализацията на проекта трябва да се задейства по-бързо.

„Трябва да се мисли двата реактора да са на едно и също място, обясни Петкова.

„Подписването на договор с „Уестингхаус“ е вторият и заключителен етап по отношение на диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво, това е едно изискване на Европейската агенция по доставките, по което България от много години прави всичко възможно, за да приложи и в резултат на упорита работа в последните няколко години успяхме да реализираме първия етап по отношение на този процес. Бяха изготвени технико-икономическите анализи, за да пристъпим към втори етап, който е и заключителен по отношение на диверсификацията. Предстои АЕЦ „Козлодуй“ да изготви своите анализи на безопасността и да вървим напред към лицензиране на свежо ядрено гориво от „Уестингхаус“, обясни Теменужка Петкова. Подписали сме пътна карта, в която пише, че до края на юли 2024 г. процесът трябва да е приключил, добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай