Петков се произнесе за оръжието и Скопие. Решението

Обясни защо земеделският министър е с охрана

Петков се произнесе за оръжието и Скопие. Решението | StandartNews.com

Премиерът Кирил Петков се произнесе по двете най-горещите теми - ще дава ли България оръжие на Украйна, както тя поиска, и ще вдигаме ли под натиск ветото за старт на преговорите на Северна Македония за ЕС.  

България няма да изпраща оръжие за Украйна, тази тема вече е затворена, отсече премиерът, който е на посещение в Садово.

Той увери, че управляващите ще се придържат към коалиционното споразумение и страната ни няма да изпраща поисканата с нота от украинския посланик военна помощ.

„Нищо няма да направим под натиск. Опитваме се да видим дали българските желания и нужди за подкрепата на българите в РСМ могат да се гарантират през европейския процес”, коментира втората инфарктна за властта тема Петков.  

До месец държавата ще възстанови средствата на земеделските стопани в района на Садово, чиято реколта бе силно засегната от градушка, заяви министър-председателят Кирил Петков, който заедно с министъра на земеделието Иван Иванов посети местните земеделци. Премииерът обясни на среща с фермерите, че е назначена охрана на министъра на земеделието, защото вече получил първите заплахи за живота си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай