Петков с разкритие ПП ще върнат ли мандата неизпълнен

Той обясни, че до последния момент ПП са водили разговори с представители на ИТН

Петков с разкритие ПП ще върнат ли мандата неизпълнен | StandartNews.com

„Продължаваме Промяната" най-вероятно ще върне неизпълнен проучвателния мандат за съставяне на нов кабинет в рамките на действащия парламент. Това заяви премиерът в оставка и съпредседател на партията Кирил Петков часове преди изтичането на крайния срок и срещата при президента Радев, съобщава Нова телевизия.

„Към този момент мисля, че мандатът ще бъде върнат, за съжаление, без да имаме подкрепата от 121 депутати. Нямаше 121 човека, които да кажат "не" на задкулисието, въпреки многото ни опити. Видяхме през днешния ден, че няма 121 души, които да не ги е страх", коментира Петков.

„Показахме на целия народ защо сме толкова сигурни, че не можем да направим поредната сделка със задкулисието. Защото, ако погледнете какво се случи, в единия вариант можехме да дадем 2 млрд. на 8 човека в същите строителни фирми, които щяха да направят поредните магистрали по стария начин. Другият варинт - дадохме ги на пенсионерите, на младите семейства, за намаляване цената на горивата", каза още министър-председателят в оставка.

Той обясни, че до последния момент ПП са водили разговори с представители на ИТН и ги помолили да „бъдат независими и да оставят политическите разлики настрана".

На въпрос дали ПП биха подкрепили кабинет на някой от коалиционните си партньори, Петков отговори, че биха подкрепили „абсолютно всичко, освен да имаме за реален партньор в политиката Пеевски, Борисов или Трифонов".

„Изпускаме историческо време на парламента, изпускаме възможността да прокараме 40 закона, изпускаме възможността за усвояване на част от парите по Плана за възстановяване, да сменим управлението на КПКОНПИ”, коментира още премиерът в оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай