Петков отговори на Борисов. Батальонът вече не се строява

Сглобката във властта пак започна да скърца

Петков отговори на Борисов. Батальонът вече не се строява | StandartNews.com

Сглобката във властта пак започна да скърца. Съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков отговори на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес го призова да мери думите си.

ВИЖ ОЩЕ: Обидиха лошо Борисов! Той побесня

Радвам се, че и от ГЕРБ са ревностни за постигнатите успехи. Реформите, за които се надявахме през последните 10 години се случиха.  Да, и с техните гласове, коментира Петков в отговор на изказването на Борисов.

Христо Иванов и Кирил Петков да бъдат по-внимателни в изказа си, защото иначе ще има отново избори, заяви Борисов в Шумен. След вота на недоверие ПП-ДБ не отчетоха приноса на ГЕРБ за оцеляването на правителството. И това възмути Борисов: „Ако не сме ГЕРБ и ДПС как ще кажат - "Ние сме успешни". Как ще си припишеш 62 промени благодарение на 30 депутати, ако не са ГЕРБ и ДПС?! Тази самоувереност повече ме забавлява, в интерес на истината.”

„Голяма част от законопроектите, които са реализирани, са били заложени в ПВУ от миналия редовен кабинет. Сега заедно ги гласувахме и обсъждахме. ПВУ беше подаден в Брюксел от миналия кабинет. Това, че от ГЕРБ са го подкрепили и заедно изчистихме текстовете е неоспорим факт”, отговори сега Петков.

Той уточни, че „Батальонът се строява” е вече стар хит, не толкова актуален. „Ако продължаваме да ковем реформи, по начина, по който го направихме през последните 60 дни, ще бъда щастлив, ако ГЕРБ ги припознаят.  Никой няма да ни строява пред никакви стаи, подчерта Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай