Събота,

Петков назначи още двама заместник-министри

От: Стандарт -
Петков назначи още двама заместник-министри
A
A
A

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков на длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Дилян Берковски.

Той е магистър по комуникационни технологии от Техническия университет в Мюнхен. Притежава повече от 17 години професионален стаж в индустрията на информационните и комуникационните технологии. Има богат опит в планирането, внедряването и експлоатацията на облачни телекомуникационни и мобилни мрежи, центрове за данни и оптична инфраструктура. През изминалите 4 години работи в Дъблин, Ирландия, като последно е бил ръководител на глобалния екип за изграждане и експлоатация на опорната оптична мрежа на Amazon Web Services.

Мария Ачкова е назначена на длъжността заместник-министър на околната среда и водите, като от същата длъжност е освободен Петър Димитров. Мария Ачкова е юрист по образование. В периода 2011 г. - 2015 г. е работила в Министерството на регионалното развитие, занимавайки се с управление на европейски проекти и програми и с контрол на обществени поръчки. След това в периода от 2015 г. до 2020 г. е заемала последователно длъжностите кмет на район "Средец" и заместник-кмет на район "Средец", Столична община.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички