Петков каза защо не иска Габровски. Добрев скочи на "Промяната"

Напрежение в парламента

Петков каза защо не иска Габровски. Добрев скочи на "Промяната" | StandartNews.com

Кирил Петков заяви от трибуната на парламента, че ПП няма да подкрепи проектокабинета "Габровски".

"Много думи бяха изречени в днешния дебат. С уважение към проф. Габровски, не мога да кажа същото за част от неговите министри като Николай Павлов, който вярвам, че реално е ощетил държавата с над 1 млн. лв. на ден като подписва анекса с азерската компания и се отказва от евтиния газ", заяви бившият премиер, цитиран от България Он Еър.

"Въпросът е кой е препоръчал Николай Павлов да е министър в това правителство и има ли и други министри, които са препоръчани от същите хора. Борисов има своето минало и тайни зависимости. Докато той оглавява ГЕРБ, няма как нито партията, нито правителството излъчено от партията да остане независимо от същите тези хора, които заедно с Борисов са източвали държавата в последните 12 години. Корупционните тайни и зависимости правят заложник това правителство", допълни той.

Петков припомни, че е време да се въведе нова практика в България - политиците да си спазват обещанията. И това е причината да не подкрепят проектокабинета "Габровски".

"Ако Николай Павлов стане министър, вие ще лежите". Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на Асен Василев и Кирил Петков в отговор.

Добрев обясни, че докато Бойко Рашков е бил министър, преписките срещу съпредседателите на "Продължаваме промяната" са били "прибрани в чекмедже". "След идването на служебния министър нещата се задвижиха", заяви още Добрев, цитиран от "ДарикНюз".

Според него именно по тази причина ПП не искат Павлов да бъде министър на МВР. "Препоръчвам ви да не атакувате Павлов, защото той е свидетел срещу вас. Ако стане министър, вие ще лежите", обяви Делян Добрев.

Веднага след това думата поиска и самият номиниран за министър Николай Павлов.

Според него именно по тази причина ПП не искат Павлов да бъде министър на МВР. "Препоръчвам ви да не атакувате Павлов, защото той е свидетел срещу вас. Ако стане министър, вие ще лежите", обяви Делян Добрев.

Веднага след това думата поиска и самият номиниран за министър Николай Павлов.

"Преди една година Кирил Петков и кръг от хора създадоха една гигантска лъжа - как ръководството на "Булгаргаз" и аз сме спрели азерския газ. Това беше тиражирано и извън пределите на страната, за да бъдат отстранен от длъжност. И да дойдат посредниците, които заграбиха стотици милиони левове на гърба на българския потребител", обяви Павлов от парламентарната трибуна.

"Сега те и техните политически покровители треперят, защото ще бъдат разобличени и ще им бъде потърсена сметка. Страх ги е. След нашето отстраняване "Булгаргаз" е натрупал 1.2 млрд. лева дългове", добави още той и заяви, че неговата цел е била да не се плащат неустойки за азерския газ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай