Петков каза кога правителството подава оставка

Темата той коментира от Брюксел

Петков каза кога правителството подава оставка | StandartNews.com

"В понеделник сутринта, няма никакъв проблем, веднага ще попълним документите и ще ги подадем", каза Кирил Петков от Брюксел в отговор на журналистически въпрос кога ще подаде оставката на правителството за да бъде задействана процедурата за връчване на мандата.

"Исках да ви споделя какво се случи тази сутрин. Имахме много тежки разговори. Това, което се видя, че има страшно очакване, че България ще вдигне ветото, но аз ясно казах, това, което казах сутринта, ясно казах, че това е решение на българския парламент, аз еднолично, нито правителството няма да променим българската позиция", допълни Петков.

"Второто нещо, което се случи, видяхме, че част от изискванията, които са свързани и с френското предложение, са много трудни за приемане и от Република Северна Македония, но това, което стана ясно, че това не са само исканията само на София, това трябва да станат исканията на Европа", категоричен е Петков.

"Вече въпросът е на българският Парламент да обсъди и да даде решения по тезата като и нашите депутати от ПП и в момента заседават в комисия. Докато няма решние аз ще продължавам да отстоявам моето обещание. След това тежката задача ще бъде при РСМ, която ще трябва да приеме нашите изисквания за да продължи напред", допълни Петков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай