Петков изпадна в истерия, озъби се на Желязков

Поредица от процедури поискаха от ПП

Петков изпадна в истерия, озъби се на Желязков | StandartNews.com

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков си изпусна нервите по време на дебатите за промени в Изборния кодекс. Заради опитите на "Промяната" да бламира заседанието с процедурни хватки, Георги Свиленски от БСП поиска прекратяване на дебатите по параграф 17, който връща смесеното гласуване.

Поредица от процедури поискаха от ПП, защото точка 17 е фундаментална, мотивира се Мирослав Иванов.

А Кирил Петков изпадна в истерия от парламентарната трибуна, защото на българите не се давало възможност да се чуят аргументите как ще им откраднат изборите. Той обвини най-голямата политическа сила, че е прокарала посред нощ в правна комисия промените в изборния закон, шише "Епицентър".

"Това, че сте първа политическа сила, не ви дава право да ограничавате свободния глас на българските депутати", развика се Петков от трибуната към водещия заседанието Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

"Уважаеми колеги, приемете това като нормален ораторски патос", заключи председателстващият заседанието Росен Желязков.

"Трети народен представител плаши българския народ с бунтове, в парламента има мнозинство, което иска да работи. Направихте 22 процедури и само едно изказване на Никола Минчев. Не обвинявайте председателстващия заседанието, защото дори вашата група в момента е 45 човека. А гласуването за прекратяване беше взето с мнозинство", каза Георги Свиленски от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай