Петър Чобанов е поискал оставката на директора на АДФИ

Петър Чобанов е поискал оставката на директора на АДФИ | StandartNews.com

София. Министърът на финансите Петър Чобанов е поискал оставката на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) Теменужка Петкова. Това призна самата тя в ефира на Нова телевизия.

"На третия ден от управлението на новото правителство и влизането на новия министър на финансите в министерството бях повикана и бях помолена да си подам молбата за напускане", каза Петкова в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия.

"Аз попитах - какъв е мотивът. Мотивът беше, че около мен всъщност се е създало напрежение през последните месеци", добави тя.

"Анализирайки работата си в последните месеци, тъй като това беше мотивът, всъщност аз не видях нищо друго освен участията си в комисията, в предишния парламент, за разследване на всички факти и обстоятелства свързани с АЕЦ „Белене". Не видях нищо друго, освен друго мое участие в друга анкетна комисия, свързана с разследванията във връзка с договорите с „Хохегер", както, разбира се, и последните ми изяви във връзка с установените нарушения в електроразпределителните дружества", обясни още бившата директорка на АДФИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай