Петър Ангелов от ДПС се е отказал от имунитета си

Петър Ангелов от ДПС се е отказал от имунитета си | StandartNews.com

София. Народното събрание няма да дава разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу депутата от ДПС Петър Ангелов. Той сам се е отказал от имунитета си.

„На 10 юни в Народното събрание е постъпило искане от Сотир Цацаров, главен прокурор на Република България, за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Петър Симеонов Ангелов, народен представител в 42-ото Народно събрание". Това съобщи председателят на Народното събрание Михаил Миков и обясни, че е цитирано досъдебно производство, преписка по описа на Софийска градска прокуратура.

Народният представител Петър Ангелов сам е депозирал в писмен вид съгласие за възбуждане на наказателно преследване срещу него. Това е станало на 10 юни. „Веднага уведомих главния прокурор за постъпилото писмено съгласие", допълни Михаил Миков.

„Предвид Конституцията и правилника, при писмено съгласие на народния представител не е необходимо Народното събрание да дава разрешение по постъпилото искане от главния прокурор", добави председателят на НС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай