Пет двойки близнаци и тризнаци са първолаци в Тервел

Пет двойки близнаци и тризнаци са първолаци в Тервел | StandartNews.com

Добрич. Пет двойки близнаци и тризнаци са първокласници в училището в Тервел, съобщиха от добруджанското кметство. Оттам отчитат, че тази година общо първокласниците в общината са 184 - с петима по-малко от миналата, като най-много те са в СОУ „Йордан Йовков" в Тервел - 106. В началното училище в Каблешково годината е нулева за прием на първокласници, добавят още от общината.

Общият брой ученици от първи до 12 клас, които ще посещават седемте общински училища, е 1534 - с 47 повече от миналата учебна година, казват още от община Тервел. Ограмотяването и образованието на подрастващите в цялата община е поверено на 131 учители.

Във всички сгради са правени освежителни ремонти, подмяна на подиуми, поставяне на ламиниран паркет, ремонт на PVC дограма. В училището в Тервел е изградено ново помещение за кабинет по информационни технологии, направена е нова бетонова пътека към централния вход, както и отводнителен борд около цялата сграда.

За учениците е осигурено ежедневно медицинско обслужване от 12 медицински лица. Продължава и програмата за ранна диагностика на стоматологични заболявания, както и заболяванията на опорно-двигателния апарат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай