Пеевски с поздрав за Деня на майчиния език

Езикът е богатство, мостът в културното многообразие, заяви той

Пеевски с поздрав за Деня на майчиния език | StandartNews.com

Майчиният език е езикът, който научаваме в най-ранна детска възраст и обикновено в семейна среда. Това е езикът, на който ние откриваме за себе си света. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски в поздравление по повод международния ден на майчиния език днес.
 
Езикът е богатство, мостът в културното многообразие. Средство за изразяване и самоопределяне на нашата идентичност. Наш дълг е да го защитаваме, съхраняваме и развиваме, посочи Пеевски.
 
"Искам да поздравя всички преподаватели по майчин език и всички дейци, които пазят и разпространяват майчиния език. Честит Международен ден на майчиния език!", каза Делян Пеевски. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Анти
преди 2 месеца

А какъв е майчиния език на телевизиите като Nova и bTV ? Дали така би трябвало да се пишат на родния им език ! Чуждестранни подлоги и изменници на българското. Трябва да бъдат съдени за предателство на държавата ни !

Откажи
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Анти
преди 2 месеца

Драги ми ти господинчо Пеевски, Дали още си спомняш за твоите магазинчета с вестници и списания, известни като "LAFKA" !?... 1,000 на брой из цяла Bulgaria ? Та ти ли ще ми говориш за майчин език, бе куче сине майчин ! Защо имената им не бяха изписани на български, а ! Малоумник ! А известно ли ти е, че такава дума "лафка" в езика ни няма ! Пише се "лавка" и не произхожда от турския, а от руския. Така ти се и пада- твоите любими "лаФчици" банкрутираха до една. F*CK your mother !

Откажи