Павлова: Със Северната тангента спасихме 180 млн. лв. от загуба

Павлова: Със Северната тангента спасихме 180 млн. лв. от загуба | StandartNews.com

Спасихме 180 млн. лв. от загуба със строителството на Северната скоростна тангента, направихме невъзможното за пет месеца. Това написа регионалният министър Лиляна Павлова във Фейсбук, където публикува снимки от откриването на 13,5 км от Северната скоростна тангента, което бе днес.

"С пускането на участъка се спасяват всички средства по програмата, която приключва успешно, като близо 1 млрд.лв. са усвоени по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г. за рехабилитация и строителство на пътища в страната", обясни тя.

"Преди пет месеца бяхме тук на гола поляна, а сега имаме 13, 5 км 8 - лентов участък, напълно готов и завършен с Акт 16 и разрешение за ползване. Изпълнени са всички условия на проекта въпреки, че никои не вярваше, че ще се справим", коментира Павлова.

"Участъкът е изключително важен, защото съкращава движението, прави го безаварийно и безконфликтно в тази част на столицата. В началото на следващата година ще бъде довършени строителните дейности по съвсем малък участък от под 3 км на тангентата, който в съществената си част е завършен", посочи регионалният министър.

На официалната церемония по пускане на движението по новопостроения участък на тангентата присъстваха премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, зам. –министърът на регионалното развитие и благоустройството и председател на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие" Деница Николова, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай