Павлова: Премиерът насочва курса на движение

Павлова: Премиерът насочва курса на движение | StandartNews.com

София. "Надявам се Борисов да поведе добре кораба и да запушваме пробойните, които виждаме. Премиерът е този, който насочва курса на движение". Това заяви новият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова в предаването "Тази неделя" по бТВ.

Борисов трябва да намери баланса и да прави компромиси, за да се върви напред, обясни тя.

Един от основните приоритети на кабинета е да създаде спокойствие на бизнеса, изтъкна Павлова. "Борисов каза, че сега е важно да поемем, когато е трудно. Когато всичко е стабилно и има излишъци, е лесно. Целта на кабинета е даде спокойствие и вдъхва доверие на партньорите ни", обясни тя.

Павлова изтъкна, че е заварила неща в министерството, в което бе министър през 2013г., на същото положение, в които ги е оставила. "Няма прогрес и започваме отново от там, където сме спрели. Първо ще компенсираме тази година и половина, която е загубена, а след това ще надграждаме. Пример ще дам. По програмата за енергийна ефективност нищо не е работено. В пътния сектор има огромно закъснение от 1,2 години - това са фактите", обяви тя.

Една от основните й задачи в близките дни е да мобилизира техниката за зимно почистване, защото положението в страната е много тежко. "Мога да обещая, че ще направя всичко възможно да се мобилизираме максимално бързо", каза още Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай