Патриотите разсърдиха ДПС

Патриотите разсърдиха ДПС | StandartNews.com

Патриотичният фронт разсърди парламентарната група на ДПС със свое изказване. По-рано днес лидерът на ПФ Валери Симеоновнаправи изявление от трибуната на парламента, в което наблегна на циганската престъпност. Той коментира и атентата на „Гара Буново като изтъкна, че най-тежкият, но не единственият атентат, извършен от протурските терористи в България.

Днес голяма част от българските мюсюлмани виждат истинското лице на ДПС и поради тази причина емисарите на тази партия са насочени към друго малцинство - циганското, посочи Симеонов. Той припомни скандална своя декларация от 17 декември, която предизвика остри реакции и изтъкна, че част от циганското малцинство представлява „озверени човекоподобни", които убиват и грабят.

Изявлението на Симеонов ядоса представителите на ДПС и те напусанаха пленарната зала преди дебатите за персонални промени в МС.

"Трябва ли да сложа днес символа еврейска значка на ревера си, за да придобия конкретен образ в представата ви за ДПС като за новите евреи на България в 21 век", попита лидерът на ДПС Лютви Местан по време на дебатите за освобождаването на Веселин Вучков от поста му.

Местан бе категоричен, че определението на Валери Симеонов за циганите като "нечовеци" е неуместно и всява ксенофобска омраза.

„Знаем какво цели тази нацистка по същност технология на изграждане на образа на злота. Вчера се поклонихме пред паметта на Димитър Пешев, който предотврати депортирането на българските евреи, за да бъдат избити в концетрационните лагери.

„Вярвам, че въпреки партньорите, тя ще остане на страната на толерантността и това е кауза, която ще отстояваме и в управление, и в опозиция", подчерта Лютви Местан.

„От името на ПГ на ДПС се обръщам вас да се разграничите от днешното ксенофобско изстъпление, което нарича българските граждани човекоподобни. Борбата с езика на омразата не се води с премълчаване на тези грозни, недопустими за европейска и евроатлантическа България явление", заяви председателя на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай