Патриотите отрязаха Радев за консултации

Срещите са безпредметни, обяви Борис Янчев

Патриотите отрязаха Радев за консултации | StandartNews.com

Патриотите отрязаха Румен Радев за раздумка на „Дондуков” 2. Те не приемат поканата му за т.нар. консултации за датата на изборите, съобщи ПИК.

Радев показа пренебрижително отношение към парламентарните партии у нас, започвайки срещите си със съмнителни политически субекти като „Възраждане”, срещу която тече процедура по заличаване. През целия уекенд на „Дондуков” 2 имаше кафеджийски маратон. На сладка приказка с президента седнаха хората на Слави Трифонов, щурмовакът Христо Иванов, Мая Манолова и Отровното трио, Цветан Цветанов и партия МИР на столичен общинар.

Нашата коалиция „Обединени патриоти“ няма да участва в консултациите при Румен Радев. Поради тази причина няма и да се отзовем на поканата за разговори, която беше насрочена за утре, съобщи пред ПИК депутатът от ОП Борис Ячев.

Срещата е била насрочена з 13:15 часа на „Дондуков“ 1.

„Добре е да припомним, че г-н Радев не потърси консултации, когато публично избърза да оповести датата 28 март за парламентарните избори. Сега тези срещи са закъснели и безпредметни. Считаме обаче, че насрочването на избори за Народно събрание е правомощие и задължение на президента Радев. В този смисъл приемаме датата, която той посочи. Важно е да бъдат гарантирани две неща – нормален изборен процес и да бъде гарантирано здравето на хората“, обяви Ячев.

 „Според нас по-скоро беше добре да има дебати за промени в правилата за провеждане на изборите в условия на пандемия и ако има такива дебати, и подобни предложения са ясно дефинирани, а целта на консултациите при президента беше постигане на консенсус как да се проведат избори в условията на пандемия, а резултатът от тях да бъде признат и максимално легитимен, то бихме участвали в подобен тип консултации“, разясни още Янчев пред ПИК.

„Ако Радев има предложение, което иска да обсъди с партиите, които кани, е нормално да бъдем запознати, за да сформираме и своя позиция. Иначе всичко към момента прави консултациите безпредметни за нас“, допълни Ячев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай