Патриоти искат връщане на смъртното наказание

Патриоти искат връщане на смъртното наказание | StandartNews.com

Дошло е време да поставим въпроса за референдум за връщане на смъртното наказание, обяви в парламента евродепутатът Ангел Джамбазки, който заедно с народни представители от ПФ се срещна с родители на убити деца. Сред тях са - на Вероника от Велико Търново, Пресиян от Шумен и Яна, която намери смъртта си в Борисовата градина.

"Категорично подкрепяме връщането на смъртното наказание. Може би начинът това да се случи е след референдум", каза Джамбазки и даде за пример Унгария, чийто премиер Виктор Орбан, е на посещение у нас. Той готви такъв законопроект.

Това е образец за национална отговорна политика, смята Джамбазки. Депотутатите от ПФ се готвят да правят пробойни в закона в НПК и НК. Според тях съкратеното следствие води до абсурдно намаляване на присъди.

Азбучен пример за това е убиецът на Вероника, който при трето убийство отново получава най-ниско наказание.

Настояваме при умишлено престъпление да не се допуска съкратен процес, защото се получава крещяща гавра с чувството за справедливост, каза зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Друга промяна е при еднотипни престъпления да не се дава най-високото наказание за едно от тях, а да се сумират всички по отделно. Сред мерките е и разширяване на обхвата на неизбежната самоотбрана, всяко нападение в късните часове на деня да се счита за тежко престъпление.

Димитър Байрактаров настоя за единен регистър на хора с психични заболявания, защото сега между 140 и 300 хил. души в такова състояние се разхождат свободно и никой не ги лекува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай