Първи арест за купуване на гласове

Първи арест за купуване на гласове | StandartNews.com

Враца. Първият арест за купуване на гласове в тази предизборна кампания е във Враца, съобщиха от полицията. Окован е рецидивист, лежал в затвора за кражби, с купища лични карти и списъци с ЕГН-та.

Акцията е проведена в последните дни след сигнали, че Веселин Методиев, по прякор Турчето, обикаля града и околните села като предлага пари на избиратели, за да гласуват за определена партия. Белезниците щракнали на ръцете му във вторник, а в сряда той е привлечен като обвиняем и с постановление на районната прокуратура е задържан за 72 часа. Досъдебното производство срещу него е по чл. 167, ал. 2 от НК.

Извършеното от него престъпление е заковано с веществени доказателства и показанията на 7 свидетели. Предстои изготвянето на искане от страна на прокуратурата за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Делото ще се гледа на разпети петък.

Според очевидци арестът е извършен във врачанския квартал Кулата, когато са лепени афиши на въпросната партия, а деца с шапки на политическата сила били включени в агитацията. Местните разказват, че са правени обиски в няколко къщи, а за 24 часа е задържан Тихомир Митков от квартала, който дал показания като свидетел и е освободен. Оставеният в ареста пък живее във врачанския квартал Дъбника и явно е влязъл в схемата заради комисионната, а не по убеждение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай