Първанов се оплака от репресии

Първанов се оплака от репресии | StandartNews.com

Плевен. „След като изтърпяхме огромен политически натиск по времето на ГЕРБ, мислех, че подобни неща нямаше да се случват повече. Уви, тенденцията на политическа саморазправа над хората от администрацията, които ни симпатизират, продължава", коментира Георги Първанов в Плевен уволнението на областния управител на Монтана.

"Натиск върху бизнеса... Не можете да си представите за какво става дума. Ние ще направим тези хора разногледи, закани се бившият президент по адрес на тези, които според него управляваха и по времено на ГЕРБ, и сега по времето на вече четворна коалиция. Новата групичка очевидно е създадена да крепи сегашната управляваща коалиция", каза той по повод преструктурирането на парламентарното пространство.

Рисковете за опорочаване на вота нарастват, алармира Георги Първанов, подлагайки на критика и промените в изборния кодекс. Той заяви, че е готов да се обзаложи, че няма да има преференциално избран депутат заради високата бариера.

Според него заложеният преференциален елемент е прах в очите. Това е начин да се избяга от реален мажоритарен вот. Първанов не одобри формулировката по този повод във ветото на президента Росен Плевнелиев, определяйки я като небрежна и лишена от конкретика. Лидерът на „АБВ" настоява за съотношение 50 на 50 между пропорционалните и мажоритарните кандидати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай