Първанов поиска министерство на PR-а

Първанов поиска министерство на PR-а | StandartNews.com

София. Експрезидентът Георги Първанов не можа да разбере причината за изслушването си в парламентарната комисия "Хохегер", но предложи да се създаде министерство на PR-a.

"На България й трябва министерство на пиара, или поне агенция, която да координира рекламата на страната", заяви той пред депутатите. Добра идея е, така ще се създадат и прозрачни професионални стандарти, отвърна му шефът на комисията Димитър Главчев /ГЕРБ/.

Преди дни стана ясно, че "медиен бос ми е отрязал главата", каза още Първанов, визирайки записа, публикуван във в. "Преса" на съсобственика на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов. Ако това е факт и стане тенденция, можем да си представим как ще изглежда българската политика след години.

Първанов бе изслушан по настояване на членовете на комисията, тъй като Моника Йосифова, днес половинка на соцлидера Сергей Станишев, е работила за втората му президентска кампания. Лобистки скандал в Австрия с Петер Хохегер, който е имал договор с агенцията на Йосифова, стана причина за създаването на комисията. ГЕРБерите подчертаха пред Първанов, че не са я направили заради конгреса на БСП и лидерската му битка със Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай