Първанов отрича Цветан Василев да е искал протекция от него

Първанов отрича Цветан Василев да е искал протекция от него | StandartNews.com

"Не съм стоял на опашки, за да се срещам с Цветан Василев, ако е имало официални срещи, то е било да се обсъжда ситуацията в икономиката", каза в ефира на Нова ТВ лидерът на АБВ Георги Първанов. Той разказа, че банкерът не го е търсил преди кризата в КТБ.

„Когато в банката му бяха 70% от държавните средства сме се виждали, просто защото тогава той беше „мистър икономика". Георги Първанов акцентира, че Василев не го е търсил за помощ, защото и по времето на Борисов, и по времето на Орешарски е бил в "немилост" и я нямало как да бъде полезен с нищо.

„Моята новина за КТБ беше произведена преди няколко месеца, след Волен Сидеров каза за „80-те милиона". Компетентните органи излязоха с информация, че аз никога не съм имал никакви отношения в КТБ. Така приключва моят интерес към банката", сподели Първанов.

На въпросите за „Южен поток", Първанов коментира, че една от причините да се стигне до печалния край на проекта е, че правителството на Пламен Орешарски го е отдал на частни фактори и това е един от най-големите грехове на управляващите.

Според него Ивайло Калфин по блестящ начин е направил предложенията за промени в пенсионната система и с тях е респектирал премиера Бойко Борисов. Първанов не пропусна да отчете, че във вчерашния ден по същото време, когато Калфин е представял пенсионната реформа, АБВ е представила и предложения за реформа в съдебната власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай