Партията на Софиянски с нов председател

Партията на Софиянски с нов председател | StandartNews.com

София. "Съюзът на свободните демократи", сформиран около бившия кмет на столицата Стефан Софиянски, е с нов лидер от вчера. Националното събрание на партията избра за свой председател Радослав Кацаров, който застава на мястото на Софиянски.

Новият лидер на ССД изяви желание за консолидация на дясното пространство и не изключи възможността за разговори с Реформаторския блок. "Ние никого априорно не отричаме. При всички случаи ще играеме за дясно обединение, за консулидация в дясно и ние искаме да се обединяваме около тези, а не около конкретни субекти", категоричен бе той.

По негови думи сегашният период е изключително тежък за десните партии, а от това се облагодетелстват БСП и ГЕРБ. "Двете партии са си самодостатъчни, всичко останало, което не е в тях, пада в миманса и не може да разкрие своя потенциал", смята Кацаров. По негови думи това не е добре за страната. Новият лидер на "Свободните демократи" добави, че парламентът, в този му вид, е тежест за правителството. "Всеки ден сме свидетели на една парламентарна криза", заяви той.

Досегашният лидер на партията Стефан Софиянски се оттегля от ръководните функции на партията и ще създаде неправителствена организация, която да подготви изработката на нова българска конституция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай