Вторник,

Партията на Стефан Янев няма да прокарва червени линии

От: Стандарт -
897
Партията на Стефан Янев няма да прокарва червени линии
A
A
A

Днес политическа партия "Български възход" ще проведе учредителното си събрание в зала 3 на НДК. Инициатор е бившият служебен министър-председател Стефан Янев.

Сред по-известните лица в инициативния комитет са бившият служебен министър на регионалното развитие Виолета Комитова, изпълнителният директор на Борда по туризъм Поля Карастоянова, бившият заместник-министър на енергетиката в служебния кабинет Георги Самандов и бившият заместник-министър на отбраната Ралица Симеонова.

На събрание на Инициативния комитет на политическата формация, която се проведе през май, Янев обяви, че партията ще бъде националконсервативна, ориентирана към българските ценности.

Това потвърди и пред "Хоризонт" през седмицата:

"Партията и профила на хората, съмишлениците в т.нар. сектор на националния консерватизъм. Националната държава България е целта. Защитата на националните интереси на българската държава, защитата и на съществуването и просперитета на държавата в обозримо бъдеще".

Стефан Янев подчерта, че членството на България в ЕС е предимство за българската икономика:"От чисто прагматична гледна точка изобщо не би трябвало да си задаваме такъв тип сценарий и мислене, че нашето евентуално напускане на ЕС би ни донесло нещо по-добро".

Бъдещата партия няма да прокарва червени линии:"Ние ще работим с всички други български партии, представени в българския парламент. На базата на ясни правила, които ще бъдат ясно обявени пред българските граждани".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички