Събота,

Партията на Слави: Време е някой да изхвърли боклука!

От: СТАНДАРТ -
Партията на Слави: Време е някой да изхвърли боклука!
A
A
A

Време е някой да изхвърли боклука! Това обяви партията на Слави Трифонов „Има такъв народ” в остра декларация в парламента. Тя бе прочетена от зам.-председателя на парламента Виктория Василева, докато в пленарна зала соцлидерът Корнелия Нинова излагаше претенциите на БСП за третия мандат.

ВИЖ ОЩЕ: ИТН с разкрития за претенциите на Манолова и Иванов

Много са ни подценили, ако са смятали да ни пречупят психически, да ни омаскарят. Омаскарихте себе си!, заяви Василева. И допълни: „Има такъв народ” е кауза, която е много по-голяма от мен и моите колеги, и тя ще бъде жива.”.

ВИЖ ОЩЕ: Тошко Йорданов разкри как Христо и Мая кадрували

„Има такъв народ” разкри в декларацията си претенциите, които са имали „Демократична България”, „Изправи се БГ! Ние идваме” и БСП по време на разговорите за кабинет. През цялото време искали „друг разговор” – за министерствата и регулаторите, които ще овладеят.

Парламентаризмът за тях се изразява в репликата: Обещайте му нещо на Христо, после няма да го изпълните. Свежда се до: Моля ви, направете нещо, защото в следващия парламент няма да влезем, разкри Василева. И съобщи защо не е подписано споразумение по постигнатите приоритети: Христо Иванов няма да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова. Мая Манолова не иска да подпише под едно споразумение с "БСП за България". "БСП за България" не приема споразумение, подписано само от партиите на протеста. Всички заедно няма да подпишат общо споразумение, но ако чуят дори за подписано двустранно такова, се оттеглят.

Ето пълния текст на декларацията на „Има такъв народ”:

От няколко месеца всички ни дават уроци по парламентаризъм. Твърдят, че знаят кои как се прави. Те били вещи в тази работа.

Нека да ви кажем как ние видяхме парламентаризма в последните 2 седмици. Той се изразява в това да говорят едно пред парламентарната ни група, друго пред медиите, трето пред групите си.

Парламентаризмът се изразява в репликата: Обещайте му нещо на Христо, после няма да го изпълните.

Свежда се до: Моля ви, направете нещо, защото в следващия парламент няма да влезем.

Парламентаризмът е реплика от типа: Махнете този. Сложете който и да е, само махнете този.

Парламентаризмът е готовност на един човек да се жертва за министър, само дето никой не го е канил.

Това е техният парламентаризъм, но не е нашият. И никога няма да бъде.

За тях е нахалство, че предложихме правителство с 65 народни представители. Не беше ли нахалство от тяхна страна в 45-ия парламент, когато бяхме 51, да ни умоляват със сълзи на очи да направим правителство, и то без условия. Защото се страхуваха от избори.

Твърдят, че говорим нагло и безцеремонно. Не, ние просто сме честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази.

Очевидно е, че не са свикнали на такъв език и такова поведение. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане по ъглите на Народното събрание за предварително договаряне на порциите.

Никога истински не са искали разговор за политики. Някои от тях го доказаха с формалното си участие в срещите на експертните групи. Това беше прикритие, което целеше да проправи път към постове и влияние.

През цялото време очакваха този разговор - другият. Кои министерства и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха. И няма да го получат от ИТН. Това ги доведе до лудост.

Никога не са искали споразумение с ИТН. Доказаха го всички с взаимно изключващите се изисквания, които поставиха: Христо Иванов няма да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова. Мая Манолова не иска да подпише под едно споразумение с "БСП за България". "БСП за България" не приема споразумение, подписано само от партиите на протеста. Всички заедно няма да подпишат общо споразумение, но ако чуят дори за подписано двустранно такова, се оттеглят.

Страхотен парламентаризъм, дами и господа! Поздравления!

Колкото и да обикалят телевизионните студия, няма как да изтрият срама от лицето си. Само се забелязва как все повече им пресъхват гласчетата от изречените неистини. Безпомощни са да обяснят и да оправдаят лицемерието си.

В последното издание на "Панорама" по БНТ г-жа Дончева каза: "Аз не съм изненадана от нищо. Най-малко съм изненадана от българския народ. Той е склонен да взима странни решения, екстремални, абсолютно скарани със здравия разум. Лидерите няма нужда да водят честна кампания. Няма кой да повярва на честна кампания. Няма кой да повярва на честна кампания. Повтарям го два пъти, да не би някой да не го е чул.

Искам да кажа на г-жа Дончева, че има кой да повярва на честна кампания и тя ще го разбере съвсем скоро.

Ако за всички тях това е политиката, нас не ни бройте за политици. Ние ще си останем хора, които виждат, чуват и най-важното – държат си на думата.

Накрая искам да благодаря на всички, които се обединиха в омразата си към истината. Благодарение на безпрецедентните атаки и натиск, които понесохме от всички страни от няколко седмици, структурите на ИТН са още по-единни и решителни.

Много са ни подценили, ако са смятали да ни пречупят психически, да ни увиват и омаскарят. Омаскарихте себе си!

Има такъв народ е кауза, която е много по-голяма от мен и моите колеги, и тя ще бъде жива.

Време е някой да изхвърли боклука!

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички