Партия МИР: Сглобката води България към пропастта

От партия МИР считат, че е необходим акт на “окуражаване” за прекратяване на конфликта в Украйна

Партия МИР: Сглобката води България към пропастта | StandartNews.com

Провежданата досега външна политика на правителството на “сглобката” като цяло и в частност по въпроса с Украйна, все повече тика България към пропаст. Това се казва в позиция на Националния изпълнителен съвет на партия МИР.
Според ръководството на партия МИР 
министър-председателя Николай Денков и “министъра на войната”, ( а не на отбраната) Тодор Тагарев се надпреварват кога под чужда диктовка, кога по собствена инициатива, да ангажират и да въвлекат България все по-силно в един военен конфликт, който може да ни доведе до пряко участие в него с всички пагубни последствия.
“В момент, когато Украйна търпи видими сериозни поражения на фронта, когато много държави сериозно поставят въпроса за спешно търсене на решение чрез преговори и постигане на мир, нашите “милитаристи” с всички сили се стремят да се покажат “по-големи католици от Папата” и да демонстрират излишна и криворазбрана “солидарност” с Украйна. Криворазбрана, защото вместо да гаси пожара, налива “масло в огъня”. Идеята на Денков и Тагарев да осветят сградата на Министерския съвет с цветовете на украинското знаме е поредна никому ненужна демонстрация на такава “солидарност”, която българският народ трудно би разбрал и приел.
Освен всичко друго това е и поредната много сериозна провокация към българското общество, целяща да го раздели още повече”. Това се казва още в позицията на партия МИР.

От партия МИР считат, че е необходим акт на “окуражаване” за прекратяване на конфликта в Украйна, а не такъв, който подклажда към неговото разрастване.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай