Партии на протестите? Има нова подмяна на истината

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова

Партии на протестите? Има нова подмяна на истината | StandartNews.com

Късно е, колеги, за китка. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова към колегите си от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" по време на брифинг в централата на партията.

"Пет пъти предупредихме, че моделът Борисов в момента се окопава, пет пъти подадохме ръка на новите политически субекти в Народното събрание: "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън" и "Демократична България" и те пет пъти я отхвърлиха. Точно с едно действие бетонираха Борисов в един сектор - енергетиката", каза Нинова.

"След като разбраха гафа си, започнаха да се оправдават с процедурни хватки. Сега искат да го внасят. Късно е, колеги, за китка, защото ето какво се случи за един ден. Спешно на извънредни заседания се излъчиха новите бордове на енергийните дружества", каза още Нинова. Тя изброи БЕХ, АЕЦ "Козлодуй", "МИНПРОЕКТ" и други.

"Тече нова подмяна на истината. Все повече се шири лъжата, че трите нови партии са партии на протестите, а БСП - на статуквото", написа лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Някой виждал ли е Слави Трифонов и сценаристите му на протестите? Не. Защо тогава ги наричате партия на протеста?", пита Нинова.

В поста си тя посочва още, че цялата парламентарна група на БСП е излязла пред президентството още първия ден на протеста. Многократно отправихме призив към нашите структури да се включат и го направихме - депутати, общински съветници,членове и симпатизанти бяха всеки ден по площадите в страната, пише Нинова.

"Нашата телевизия от ден първи отразяваше събитията, на живо излъчване, често до полунощ и сътрудничеше с Ройтерс по тяхно искане, за да види целият свят какво се случва в България.

Направихме собствен протест с хиляди наши членове и симпатизанти като преместихме събора от Бузлуджа на жълтите павета.

Единствено БСП внесе вътре в парламента исканията на протеста като законни и докрай се бори за тях", изброява лидерът на БСП и посочва, че това са необоримите факти.

"Част от стария модел на управление е манипулацията. Част от промяната е да се уважава истината. Ние сме за промяната. Последователни и принципни, както сме били досега", пише още Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай