Парламентът гласува сделката с миньорите, блокадите остават

Споразумението е от 7 точки и се очаква да бъде гласувано точка по точка

Парламентът гласува сделката с миньорите, блокадите остават | StandartNews.com

Парламентът на извънредно заседание ще гласува споразумението, което беше подписано между правителството и протестиращите миньори и енергетици. До него се стигна след 7-часови преговори вчера.

Гласуването на точките в пленарна зала е, за да е гарантирано, че по споразумението ангажимент поема не само правителството, но и партиите, които го подкрепят.

Споразумението е от 7 точки като най-важното, за което се споразумяха правителството и протестиращите е, че държавата няма да затваря административно въглищни централи. Браншовите организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" вчера не подкрепиха споразумението. То не е подписано от миньорите от Мини Марица изток.

Иначе към момента протестите продължават. Миньорите и енергетици от Мини Марица изток, които блокираха магистрала Тракия, се очаква днес да кажат дали ще подкрепят подписаното споразумение. Протестиращите енергетици от ТЕЦ и мини Бобов дол заявиха, че няма да вдигнат блокадите на магистрала Струма докато споразумението не бъде гласувано в парламента точка по точка.

Остава и блокадата на Прохода на републиката като протестиращите заявиха, че не са доволни от постигнатото и искат повече конкретика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай