Паргов с още две номинации за лидер на БСП - София

Паргов с още две номинации за лидер на БСП - София | StandartNews.com

Нови две номинации за председател на БСП - София получи настоящият лидер на столичните социалисти Калоян Паргов. Това стана на районните конференции в "Надежда" и "Нови Искър" в събота. На тях бяха избрани и нови председатели на местните партийни организации. В "Надежда" щафетата от Катя Николова пое досегашният председател на младежката организация в района Петър Витанов. В "Нови Искър" беше избран Милко Панов.

От район "Надежда" номинация за председател на БСП получи настоящият лидер Михаил Миков, а социалистите от "Нови Искър" издигнаха кандидатурата на Корнелия Нинова.

"Отчетно-изборният цикъл, който провеждаме има ключова роля за бъдещето не само на БСП, но и на държавата", заяви Калоян Паргов. Той вече има четири номинации за градски председател от провелите се до момента 4 районни конференции в София - в "Овча купел", "Изгрев", "Надежда" и "Нови Искър". Паргов беше официален гост на състоялите се досега градски конференции.

"Невъзможността на четворната коалиция във второто Борисово правителство да реши проблемите на хората поставя пред БСП много важна задача - да си стегне редиците, да строи ескадроните, да наточи сабите и да наложи категорично левите идеи, както и нов, по-справедлив ред при разпределение на благата в държавата, заяви Калоян Паргов пред членовете на БСП в "Надежда".

Той си пожела в новите ядра на районните организации да види по-сериозно присъствие на хора от активната възраст между 30 и 50 години. Само по този начин, според Паргов, БСП ще може да привлече нови членове и симпатизанти, които на следващите избори да подобрят резултатите на социалистическата партия.

"Истината е, че допуснахме грешки и няма нищо страшно в това да ги признаем. Само така ще можем да ги анализираме и да не ги повтаряме, заяви лидерът на БСП-София. - Много бих искал и на Градската конференция, и на Конгреса да водим разговори за настоящето и бъдещето. Да решим как да дадем перспектива на поколенията. Ако БСП иска да бъде основната алтернативна на сегашния модел на управление в държавата, трябва ясно да покаже икономическите параметри и по-добрия начин на преразпределение на благата. Очевидно е, че вече 26 години в държавата ни и в обществото има хроничен недостиг на справедливост. Защото онова обещание за въздаване на справедливост, с което Бойко Борисов спечели властта, вече толкова години не се реализира".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай