Папазов: Наводненията няма да се отразят на корабоплаването

Папазов: Наводненията няма да се отразят на корабоплаването | StandartNews.com

София. Наводненията няма да се отразят на корабоплаването. Това обясни министърът на транспорта Данаил Папазов пред журналисти. „Може да се отрази на работата на пристанищата, тъй като доста от кейовете, например на пристанище Лом, могат да бъдат наводнени. Мерки са взети, но обработвката на корабите в тези дни, в които може да стане такъв инцидент, ще бъде преустановена", каза още той.

В момента вървят три одита за катастрофи, каза министърът. И уточни, че би трябвало да са готови в срок от месец и половина, два.

Няма обстановка, която да налага протести на превозвачи

Някои от исканията на българските и турските превозвачи са диаметрално противоположни, което прави преговорите тежки. Това отговори министърът на въпрос какво се случва с превозвачите. „Главното изискване от тяхна страна е да се премахнат транзитните такси, с които българската страна не е съгласна, тъй като доста сериозни приходи няма да постъпят. Продължаваме да преговаряме, но без компромис от двете страни, няма как да постигнем резултат", допълни той.

„Заради това преговаряме само двете министерства, за да може действително да изработим документ, който да се обсъжда на работно ниво в съответните браншове. В присъствието на преговорите на браншовите организации на двете страни, практически преговорите не довеждат до резултат", посочи Папазов, цитиран от "Фокус".

„Ние правим всичко възможно да защитим интересите, тяхно право е ако сметнат за добре, да си го правят. ние не можем да се бъркаме в този протест. В момента няма обстановка, която да налага такива протести", добави транспортният министър.

Министърът на транспорта Данаил Папазов и министърът на енергетиката Драгомир Стойнев присъстваха на валидиране на пощенска марка по повод 40-годишнината от пускането на първи блок на АЕЦ "Козлодуй".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай