Паника скова Христо Иванов! Неизпълнена задача го извади от строя

Най-големият му кошмар - изборите, вече се сбъдна

Паника скова Христо Иванов! Неизпълнена задача го извади от строя | StandartNews.com


Панически страх скова и "Продължаваме промяната" и "Демократична България", след като стана ясно, че повече няма да управляват, а президентът им каза в очите, че е късно за молби. 

Загубата на властта първо направи за смях Кирил Петков, който почти просълзен умоляваше Радев за избори 2 в 1, докато държавният глава го гледаше с пренебрежителна усмивка.

След това извади от строя Христо Иванов, който си изпусна нервите в интервю за бТВ. 

„Ротацията се провали, защото от ГЕРБ и ДПС решиха, че не са готови да се разделят с влиянието си в регулаторите и съдебната власт", обяви Христо Иванов, забравяйки, че промените в Конституцията и съдебната реформа бяха инициирани от лидера на ДПС Делян Пеевски и никога нямаше да се случат без активната роля на Пеевски и гласовете на депутатите от Движението. 

„Христо Иванов пи мазно турско кафе и седеше в скута ми, докато се случи Конституцията и всички идваха час през час, докато направихме промените, които са важни за България!", неслучайно каза Делян Пеевски още на 22 февруари. И припомни, че именно ДПС крепеше правителство девет месеца. 

Истината е, че не друг, а точно Иванов иска от години овладяването на съдебната система в полза на кръга от бизнес, политика и медии, който представлява. Това бе задачата му и в този парламент. Не случайно Иванов издигна за главен прокурор председателя на близкия до ПП-ДБ Антикорупционен фонд Андрей Янкулов. А най-важното условие на ПП-ДБ, за да се случи правителството "Габриел", бе смята на всички шефове на служби в държавата.

Неизпълнението на задачата, поставена от ментора на Иванов и ПП-ДБ, логично отне съня на лидера на "Да, България". 

Отказът на ГЕРБ и ДПС да участват в превземането на държавата, свали маските. Най-големият кошмар на ПП-ДБ - изборите, вече са факт. И те ще покажат реалната тежест и на Кирил Петков, и на Христо Иванов. Според социолозите подкрепата за тях рязко се е стопила.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
stoykost
преди 4 седмици

Ще се радвам искрено ако на изборите народът ги изрита завинаги

Откажи
Възмутен
преди 4 седмици

Статията е открито манипулативна в полза на ГЕРБ и ДПС. Това не е безпристрастна журналистика, а поръчкова с цел унижение и клевета срещу ПП-ДБ. Това да повтаряш гнусните думи с вулгарен намек, че еди-кой си му "седял в скута" на корпулентния, е простащина.

Откажи