Пълен мандат за Юлияна и Стъки

ММА боецът не тръгва на път без икона и кръст

Пълен мандат за Юлияна и Стъки | StandartNews.com

Велико Търново. ММА боецът Станислав Недков-Стъки влиза в поредната битка. Като водач на "ГОРДА България" във Велико Търново той има сериозна конкуренция. Един от основните му опоненти е бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. "Ще го победя", закани се Стъки. Каквото и да се случи на 12 май, той вече е постигнал най-голямата победа в живота си - да завоюва сърцето на своята любима.

Станислав и съпругата му Юлияна се запознават преди 4 години по време на парламентарните избори. "Може да се каже, че имаме вече един мандат съвместен живот. За разлика от парламента обаче, нашите отношения са искрени и последователни, а не лицемерни и подмолни, каквито са присъщи за политическите партньори", споделя бившата царска депутатка. Като истински спортист Стъки има конкретни цели в живота, подхожда към всичко отговорно, а не лекомислено или на шега. "Тази отговорност, съчетана с откритост и всеотдайност, са сред най-ценните му качества, които продължават да ме впечатляват", вълнува се Юлияна.

За разлика от други спортисти, които влизат в политиката като в небрано лозе, Стъки винаги се е интересувал от това какво се случва в страната. Дори когато гледа новините, влага чувства и емоции. "Най-силно ме вълнуват човешки съдби и драми, особено когато са свързани с деца", признава Недков. "Все още продължавам да се изненадвам от

съчетанието на видимо суров

мъж и чувствителен човек, какъвто е той", допълва съпругата му. Тя обяснява, че децата са много чувствителни, долавят тази негова емоционалност, затова го обичат много. "Канят го постоянно на техни състезания и празници и тогава виждам Станислав истински щастлив", казва Юлияна. Тя винаги му напомня, че е много важно да остане искрен и неподправен в отношенията си, защото българската политика има нужда точно от такива хора - чувствителни и отговорни. "Съвети на Стъки не давам, защото смятам, че разумният мъж няма нужда от напътствия, а само от подкрепа в трудни моменти", казва г-жа Недкова. Двамата са имали много такива и Станислав винаги е минавал през тях с достойнство и гордост.

Той е вярващ човек и спазва всички християнски традиции и обичаи. "Не само у дома, но и когато пътуваме, нося със себе си символите на вярата - икона и кръст", споделя ММА боецът. При последното им пътуване за състезание в Лондон една митничарка искала да ги конфискува с "някакви безумни аргументи", но се отказала, след като разбрала, че Стъки няма да пътува за състезанието си, ако не му върнат иконата и кръста. "Не правя никакви компромиси, ако са свързани с вярата", отсича Недков. В дома им с Юлияна има специално място, където са подредени всички икони. Именно с тях е свързано малкото чудо, което им се случва миналата година. "През лятото отсъствахме от София повече от месец и аз много се притесних, че цветята вкъщи, които отглеждах с години, ще изсъхнат", разказва Юлияна. "Каква беше огромната ми изненада, когато видях, че след 40 дни без вода цветята до иконите бяха не само оцелели, но изглеждаха като току-що полети, яркозелени и свежи, а в останалите части на дома ни бяха напълно изсъхнали", продължава да се чуди тя. Направила дори и снимка, защото й се сторило истинско чудо.

Идеята за обзавеждането на дома им е и на двамата, но реализацията е на дамата. "Тогава Стъки усилено се подготвяше за състезание, което включваше много тежки тренировки, и щеше да е направо жестоко от моя страна, ако го занимавах и с това", казва Юлияна. Тя е превърнала дома им в спокойно и приятно място, което да не натоварва с излишни вещи и да има достатъчно пространство.

Двамата със Стъки много обичат да правят походи в планината,

да ходят на кино или театър с приятели. "Предпочитаме истинските емоции, а не снобските изживявания. Вместо лъскави курорти искаме да сме сред хората, да споделяме с тях проблемите и очакванията им", казва Станислав. И допълва: "Във Велико Търново имаме много приятели, с които е приятно да общуваш".

Не обичат да ходят по нощни заведения, по светски събития и всякакви шумни и безсмислени места. И двамата са ангажирани достатъчно през деня и затова предпочитат спокойните вечери вкъщи сами или с най-близките си приятели. "Харесва ми, че Станислав, макар и млад, вече е доста зрял като мислене и поведение", хвали го половинката му. "Забелязвам, че чувството за сигурност, което създава, доверието и отзивчивостта му привличат много хора. Надявам се това да му донесе успех, Стъки го заслужава!", завършва Юлияна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай