Овчаров: Сделката с Уестингхаус е плод на геополитическо задкулисие

Овчаров: Сделката с Уестингхаус е плод на геополитическо задкулисие | StandartNews.com

София. „Тъжната истина е, че освен корпоративно-олигархично задкулисие има и геополитическо такова. То също дърпа доста конци. Ясно е от подписания в последната минута договор с "Уестингхаус". Това заяви по Нова ТВ бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. "Това ни показва, че когато се намесват определени външни фактори в България правилата и законите също престават да действат", коментира той.

„Не обвинявам пряко бившия енергиен министър, той просто е изпълнителят, който ще се окаже в устата на топа. Той прави това не защото сам е решил, а изпълнява роля, която е възложена от тези задкулисни кръгове. Името на човека е въпрос на други разследвания. В България има закон и когато говорим за „Уестингхаус", трябва да започнем от там. Този закон не е спазен", категоричен бе бившият енергиен министър.

„Случилото се през последната година е индиректно свързано с връзките в управлението на страната. Истината е елементарна – корпоративно-олигархичното задкулисие на практика управляваше страната през последната една година", коментира политическата ситуация Овчаров. По думите му, правителството на Пламен Орешарски, което е било обявено за „правителство на националното спасение", формално се е превърнало в двойна коалиция между БСП и ДПС, а на практика е било правителство на тройна коалиция, в която БСП е била третата по важност политическа партия.

„БСП е уникална партия, в която след време старите предатели се превръщат в нови лица. Не мисля, че сега е такъв случай. Ние все пак сме търпеливи хора", каза той за партийния живот в столетницата. „Аз виждах промяната в БСП в две посоки – към истината и отговорността за това кой е довел до нея", заяви Румен Овчаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай